Meningsløse ytringer, mer eller mindre aktuelle kjendiser og generelt svada - Du finner det her!
Hawrecks - Et humoristisk skråblikk på verden og dens nyheter, kjendiser, hendelser og fordommer.



Paris Hilton
Paris Hilton
Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Emilie de Ravin
Emilie de Ravin
Ellen Page
Ellen Page
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
       

juni 07, 2008

Terrorist-tegningen som ikke var Profeten (fvmh)



Adresseavisen trykket i går en tegning av en terrorist med tekst på skjorten som visstnok har forarget mange, men som ikke må forveksles med danske tegninger. Likevel advarer UD nå alle nordmenn mot å reise til Pakistan. Men det er danskene som tar den verste støyten med angrepet med en bilbombe mot ambassaden deres i Islamabad - noe Al-Qaida har tatt ansvaret for. Heldigvis har ikke Norge mottatt noen konkrete trusler, men hele opplegget er triste greier uansett...

Men det er flere sider av saken. Hvorfor i all verden skal vi i vesten underlegge oss andre lands lover når vi befinner oss på hjemlig jord, bare fordi noen halvveis på den andre siden av kloden ikke setter pris på oss og vårt levesett? Skal vi virkelig la oss skremme vekk fra ytringsfrihet og selvstendighet? Det er jo sikkert en hel del som vi ikke liker av lover, regler og tradisjoner der borte, men vi går jo ikke til krig av den grunn. Eller gjør vi det? Hva handler egentlig krigen i Irak og Afghanistan om, når alt kommer til alt?

På den andre siden kan man jo spørre seg om det egentlig er noen vits å trykke disse tegningene i det hele tatt. Oppnår vi noe med det, selger det spesielt godt, er det en spesielt god form for underholdning, eller er det bare for å hevde oss selv?

Nå var jo ikke tegningen i Adressa, en tegning av Profeten (fred være med ham), men den var likefullt provoserende. Og det er nettopp på grunn av et (forhåpentligvis) uproblematisk motiv at vi her publiserer den. Vi ønsker på ingen måte å provosere eller vise mangel på respekt for noen, men så lenge tegningen ikke avbilder noe eller noen som ikke bør avbildes, så velger vi å gjøre det.

Fred være med dere alle. "Make love, not war" :-)


Gi Kudos til denne saken!

Legg til på Facebook

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis du på død og liv skal ha en forkortelse etter "Muhammed" eller "profeten", er den rette "fofh". Hvis du skal skrive forkortelsen helt ut, blir det "fri oss fra ham".

Tom-Oslo sa...

Å tegne et bilde av en naken mann med påskriften Jeg er muhammed og ingen tør trykke meg.

for så og hevde at tegningen ikke er av muhammed er for meg litt rart.

Når jeg tenker etter, forstår jeg hvorfor de reagerer, men ikke måten de reagerer på.

Når det gjelder den provoserende tegningen vil jeg anta at det blir det samme som om jeg vanderer rundt på en flyplass med en bag og sier jeg har ikke en bombe i baggen 4 - 5 ganger i minuttet.

også i sikkerhets kontrollen.

Paris Hilton
Paris Hilton
Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Emilie de Ravin
Emilie de Ravin
Ellen Page
Ellen Page
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly